Välj en sida

Hotell på Phuket

Vi listar prisvärda hotell på Phuket

Phuket

Phuket har ett stort utbud av hotell i olika prisklasser.

Phuket

Phuket har ett stort utbud av hotell i olika prisklasser.

Phuket

Phuket har ett stort utbud av hotell i olika prisklasser.

Att tänka på när man ska boka hotell på Phuket

Phuket har ett stort utbud av hotell i olika prisklasser och här finns något för alla. Det man bör tänka på innan man bokar sitt hotell på Phuket är var man planerar att tillbringa sin semester på ön. Eftersom ön är så pass stor blir det lätt att man håller sig på stranden vid hotellet och de närliggande stränderna. Vilket gör att om man väljer att bo vid någon av de norra stränderna på Phuket så får man räkna med ett mindre utbud av aktiviteter och sevärdheter än om man väljer att bo vid stränderna på den södra delen av ön.

Det samma gäller även vid den stranden man valt att bo vid. Det är viktigt att veta var man bor i förhållande till stranden, butiker och restauranger. Riksen är annars stor att man får tillbringa en stor del av semestern för att transportera sig till och från hotellet.

Populära stränder

Phukets stränder ligger likt ett pärlband på öns västra sida och alla är unika på sitt sätt. Rent generellt kan man säga att de stränderna som ligger högre upp mot flygplatsen har en lugnare atmosfär och inte lika många turister. För den som gillar långa vackra stränder är Bangtao Beach och Nai Yang Beach två bra alternativ.

Vid södra delen av Phuket ligger de populära stränderna Karon Beach, Patong Beach och Kata Beach som de allra flesta turisterna på Phuket väljer att besöka. Därför finns det ett betydligt större utbud av både aktiviteter och sevärdheter på och runt omkring dessa stränder. Karon Beach och Kata Beach är lite lugnare och oftast populärare bland barnfamiljer medan Patong Beach erbjuder det bästa nattlivet på Phuket med Bangla Road som centrum. Hit kommer partysugna turister för att festa in på småtimmarna.

Lyxhotell på Phuket

På Phuket finns några av Thailand lyxigaste hotell som erbjuder boende i privata villor med egen swimmingpool. Villorna är lyxigt inredda för att ge den bästa tänkbara komforten man kan önska sig på semestern. Oftast ligger dessa hotell avsides för att ge sina gäster lugn och ro vid resorten. De flesta hotellen har en egen strand. Några populära lyxhotell på Phuket är Keemala vid Kamala Beach, Banyan Tree Phuket vid Bangtao Beach och The Shore at Katathani vid Kata Beach, som alla är väl värda ett besök under semestern på Phuket.

Barnvänliga hotell på Phuket

Phuket är ett populärt resmål bland barnfamiljer som besöker Thailand. Förutom att det går direktflyg och att Phuket har ett brett utbud av barnvänliga stränder så har ön även ett flertal bra hotell som de som reser med barn. Förutom att erbjuda ett stort utbud av aktiviteter anpassade för barn så finns det även familjerum som gör att hela familjen kan bo tillsammans.

Några hotell som är extra populära bland barnfamiljer är Sunwing Resort vid Kamala Beach, Horizon Karon Beach Resort & Spa som ligger vid Karon Beach samt Sunwing Resort & Spa vid Bangtao Beach.

Bästa pris på hotell på Phuket

När det gäller att hitta bästa pris på hotell på Phuket så rekommenderar vi att använda sig av någon av hotellbokningssidornas kampanjer för att få extra rabatt på sin bokning. Ett annat alternativ är att vänta tills precis innan man ska åka i förhoppning om att priserna sjunker. Detta är dock något som kan straffa sig om hotellet istället blir fullbokat. Men är man flexibel med både datum och hotell så finns det en bra chans att hitta ett billiga hotell på Phuket.