Välj en sida

Hotell på Koh Samui

Hitta och boka hotell på Koh Samui

Koh Samui har något för alla

Koh Samui har verkligen något för alla, från pulserande nattliv vid Chaweng Beach till den lugna och avslappnade atmosfären vid Bo Phut. Ön har ett stort utbud av hotell från lyxiga hotellkomplex till billiga bungalows vid stranden. Oavsett vad man letar efter så finns något för alla.

Koh Samui har ett flertal stränder där de två populäraste är Chaweng Beach och Lamai Beach som ligger på öns östra sida. Hit kommer majoriteten av öns besökare och därför finns också det största utbudet av hotell, restauranger och butiker vid dessa stränderna. Här finns även vattenaktiviteter som att hyra vattenskotrar och prova på parasailing.

Något man bör tänka på när man bokar boende på Koh Samui är att stränderna är långa och om man väljer ett hotell långt från centrum kan man få spendera mycket tid av sin semester ta sig mellan hotellet och centrum.

Stränderna på Koh Samui

Koh Samui är en av Thailands största öar och erbjuder ett brett urval av olika stränder som alla har sin unika charm. De två populäraste stränderna är Chaweng Beach och Lamai Beach som har det största utbudet butiker, restauranger och barer. Vid Norra delen av Chaweng Beach ligger även shoppingcentret Central Festival som är väldigt populärt bland öns besökare som vill passa på att shoppa lite under sin vistelse på Koh Samui.

Vid Koh Samuis norra del ligger de vackra stränderna Bo Phut och Maenam Beach som enligt många är de finaste på ön. Här ligger det lite lyxigare resorter och atmosfären är väldigt lugn och avslappnad, de som kommer till dessa stränder gör det för att vara ner och ta det lugnt.

Populära hotell på Koh Samui

Koh Samui har ett stort utbud av olika hotell och det är oftast inga problem att hitta ett boende. Dock rekommenderar vi att man bokar sitt boende i förväg då man i lugn och ro kan planera vart man vill bo i förhållande till de aktiviteter och sevärdheter man vill göra på ön. Vill man ha en lugn och avslappnad semester och kan täkna sig att åka taxi till andra stränder för ett större utbud av restauranger och shopping så bör man välja att bo vid Bo Phut och Maenam Beach. Vill man istället bo centralt och ha gångavstånd till populära aktiviteter och shopping bör man bo centralt på Chaweng Beach eller Lamai Beach.

Några av Koh Samuis populäraste hotell är Ark Bar Beach Resort, The Privilege Hotel Ezra Beach Club och Samui Natien Resort som har fått väldigt bra recensioner av sina besökare på Agoda.se som av många är den populäraste bokningssidan när man ska boka hotell i Thailand.

Bo billigt på Koh Samui

För sig som reser med en tight budget kan det vara intressant att hitta billiga hotell på Koh Samui och faktum är att det finns ett flertal billiga boenden på ön. Oftast är det hotell som erbjuder enklare rum och färre bekvämligheter. Men för den som inte lägger för stor vikt på boendet så kan man hitta boenden från 100 SEK per natt som har en helt ok standard. För den som är ute efter billiga boenden på Koh Samui rekommenderar vi att man tar del av någon av de många kampanjerna som hotellbokningssidorna erbjuder. Faktum är att man i vissa fall kan spara upp till 80% av priset jämfört med att boka på plats.