Välj en sida

Hotell på Koh Lanta

Phuket

Phuket har ett stort utbud av hotell i olika prisklasser.

Phuket

Phuket har ett stort utbud av hotell i olika prisklasser.

Phuket

Phuket har ett stort utbud av hotell i olika prisklasser.

Phuket

Phuket har ett stort utbud av hotell i olika prisklasser.

Boka boende på Koh Lanta

Koh Lanta Är en relativt stor ö med tre mil från norr till söder. Det gör att det tar lite tid att ta sig mellan de olika stränderna på ön. Därför rekommenderar vi att man väljer att bo i närheten av de aktiviteter och utflykter man vill göra. Rent generellt så är de två översta stränderna, Klong Dao Beach och Long Beach de två populäraste och det är här majoriteten av alla hotell, restauranger och hotell ligger. Samtidigt har man nära till den lilla byn Saladan som ligger vid färjeläget på öns norra del. Samtidigt erbjuder stränderna vid öns södra del en lugn och avslappnad atmosfär med bara ett fåtal restauranger och butiker.

Koh Lantas stränder

Koh lantas stränder ligger längst med öns västra sida och rent generellt kan man säga att stränderna vid öns norra del är populärast med det största utbudet av hotell, butiker och restauranger medan stränderna vid öns södra del erbjuder mer avskildhet och lugn. De två stränderna som majoriteten av Koh Lantas besökare väljer att semester vid är Klong Dao Beach som är det första stranden efter Saladan. Stranden är väldigt populär bland barnfamiljer på grund av att det är små vågor och väldigt långrgrunt. Samtidigt så har man nära till Saladan om man vill gå i butiker eller besöka någon byns mysiga restauranger. Nedanför Klong Dao Beach ligger Long Beach som är den längsta stranden på Koh Lanta. Vid Long Beach södra del är det färre restauranger och butiker medan det finns ett större utbud vid strandens norra del. Detta kan vara bra att tänka på när man ska boka ett hotell på stranden om man vill ha nära till restauranger och butiker.

Öarna kring Koh Lanta

Koh Lanta är omgivet av några av Thailands vackraste öar och besöker man Koh Lanta så rekommenderas det verkligen att göra en utflykt till någon av de närliggande öarna. Norr om Koh Lanta ligger Koh Jum, en relativt stor ö som har fått behålla sin naturliga charm. Här kan man gå längst med de vackra stränderna och bara njuta av lugnet.

En kortare båttur söder om Koh Lanta ligger de tre öarna Koh Mook, Koh Kradan och Koh Ngai som alla är väl värda ett besök. För den som vill finns det ett flertal olika dagsturer som arrangeras av researrangörer på Koh Lanta. Dessa turer skiljer sig en aning från varandra men brukar inkludera ett stopp på varje ö samt ett besök vid Emerald Cave som är en populär sevärdhet på ön Koh Mook.

Barnvänliga hotell på Koh Lanta

Koh Lanta är en väldigt populär ö bland barnfamiljer och det finns flera trevliga hotell som är anpassade för barnfamiljer som besöker ön. Några av de populäraste är Andaman Lanta Resort och Chada Beach Resort & Spa och Crown Lanta Resort and Spa som alla ligger vid Klong Dao Beach. Anledningen att många barnfamiljer väljer att bo vid just Klong Dao Beach är att man har nära till restauranger och butiker. Samtidigt är det många andra barnfamiljer vid stranden som barnen kan leka med och både restaurangerna och hotellen har blivit mer anpassade för barn.