Välj en sida

Hitta hotell på Koh Chang

Hitta och boka hotell på Koh Chang

Koh Chang - Elefantön

Koh Chang ligger i sydöstra Thailand vid gränsen mot Kambodja. Till skillnad mot öarna kring Phuket har ön en mer kuperad terräng med höga berg och tät regnskog. Detta resulterar i att det tar betydligt längre tid än vad man räknar med att ta sig mellan de olika stränderna på ön. Därför bör man boka ett hotell på Koh Chang i närheten av de aktiviteter och utflykter man vill göra. Öns två populäraste stränder är White Sand Beach vid öns nordvästra del samt Lonely Beach som ligger vid öns sydvästra del. Rent generellt så ligger hotellpriserna något lägre på Koh Chang än motsvarande hotell vid till exempel Phuket ch Ao Nang. Det gör att man kan unna sig att bo riktigt fint utan att spendera hela semesterkassan.

Koh Changs stränder

Koh Chang har ett relativt stort utbud av stränder som alla ligger på öns västra sida. Alla stränder har sin charm och det gäller att läsa på lite om den strand man tänkt bo vid för att säkerställa att man får det man är ute efter. De två populäraste stränderna på ön är White Sand Beach och Lonely Beach. White sand beach ligger vid öns nordvästra del och här finns det största utbudet av butiker, restauranger och hotell. Denna strand ska du välja om du vill kunna varva att sola på stranden med att strosa i butiker och ta en drink på en av strandens restauranger.

Lonely Beach är lite mindre än White sand beach och är väldigt populär bland backpackers och stranden har enligt många öns bästa nattliv. Förutom Lonely Beach och White sand beach finns lite mer okända stränder på ön som alla har sin charm och vill man ha det lugnt och skönt på semestern långt bort från vardagen i Sverige så är Kai Bae Beach och Bailan Beach två bra alternativ. Här finns ett begränsat utbud av hotell och restauranger vid stränderna och de som besöker den gör det just för att varva ner och ta det lugnt. vilket gör att stränderna har en lugn atmosfär.

Budget hotell på Koh Chang

Koh Chang har ett bra prisläge på hotell jämfört med många andra populära resmål i Thailand och därför passar ön bra att besöka för dig som reser med en tight budget. Faktum är att det finns flera bra boenden som endast kostar 200 till 300 kronor natten där bekvämligheter som frukost och wifi finns tillgängligt, samt att man har nära till stranden.

Två populära hotell i denna prisklass är Chang Cliff Resort som ligger vid White sand beach och Nature Beach Resort som ligger vid Lonely Beach.

Barnvänliga hotell på Koh Chang

Att resa till Thailand med barn har sina utmaningar, först ska man flyga långt vilket lätt gör barn rastlösa och sedan ska man se till att barnen mår bra i det varma klimatet. Det är en del att tänka på för att få en sån bra semester som möjligt så gäller det att planera resan noga i förväg. Något som är väldigt populärt bland barnfamiljer som besöker Koh Chang är att boka ett hotell som riktar sig mot barnfamiljer med pooler som barnen kan leka i och frukostbuffé så alla i familjen får något som de gillar till frukost. Att dessutom ha nära till stranden gör det lätt att ta sig mellan stranden och hotellet om man skulle glömma något på rummet eller om någon blir törstig eller hungrig.

De flesta hotellen låter små barn bo gratis med sina föräldrar så man slipper boka två rum. Oftast upp till fyra - fem år men se till att läs på vad som gäller för just det hotellet som ni ska boka så ni inte får någon överraskning när ni ska checka in. Två populära barnvänliga hotell på Koh Chang är hotellen The emerald cove och KC Grande Resort & Spa som båda fått goda omdömen av sina gäster.