Välj en sida

Hotell i Khao Lak

Hitta och boka hotell i Khao Lak

Khao Lak

Khao Lak ligger på fastlandet ca 10 mil norr om Phuket och erbjuder långa vita stränder och en lugn atmosfär. Hit kommer många par och barnfamiljer för att varva ner från stressen i Sverige och de två populäraste stränderna Bang Nang Beach och Nang Thong Beach ligger har det största utbudet av restauranger och butiker, men det är långt i från samma utbud som vid stränderna på Phuket. Här kan man gå och strosa i de små butikerna och hitta några souvenirer eller nya badkläder men det men mer än så är de inte och vill man shoppa så bör man ta en dagstur till Phuket eller kombinera Khao Lak med ett stopp i Bangkok innan man reser hem.

Khao Laks stränder

Khao Lak har ett relativt stort utbud av stränder som alla har sin egen charm. Gemenast för stränderna är att de erbjuder en lugn och avslappnad atmosfär. Även vid de mer turistiga stränderna är det gott om plats och man slipper ljud från vattenskotrar och motorbåtar utan här kan man njuta av ljudet när vågorna slår in mot strandkanten. De två populäraste stränder vid Khao Lak är Bang Nang Beach och Nang Thong Beach och det är också här det största utbudet av restauranger och butiker finns. Samtidigt finns det andra stränder som Bang Sak Beach och Pak Weep Beach där de endast ligger ett fåtal hotell, vilket verkligen ger en lugn atmosfär vid stranden. Vid dessa stränder finns det stort sett inga aktiviter alls så vill man hitta på något så rekommederas det att hyra en skoter och utforska Khao Lak på egen hand. Något man inte får missa är att besöka White Sand Beach som av många anses vara den vackraste stranden i Khao Lak.

Utflyker från Khao Lak

Khao Lak är omgiven av några av Thailands vackraste platser och det rekommenderas verkligen att göra en dagsutflykt till någon av dessa platser under sin semester i Khao Lak.
Utanför Khao Laks kust ligger två av Thailand populäraste dykplatser, Similan Islands och Tachai Island. Hit kommer dykare från hela världen för att dyka vid de vackra korallreven som omger öarna, och gillar man att dyka så är en utflykt till någon av öarna ett måste.
Innåt i landet ligger nationalparken Khao Sok National Park som är en av Thailands mest välkända och här man kan gå trekking i parken för att uppleva Thailands fantastiska natur. Något som karäkaristiskt för nationalparken är att man på flytande flottar vid nationalparkens sjö, Cheow Lan Lake. Något som är en upplevelse utöver det vanliga. Slutligen vill vi även rekommedera att besöka ön Koh Kho Khao som ligger en bit norr om Khao Lak som erbjuder fantatiska stränder och en väldigt lugn atmosfär. Längst den kilomterlånga stranden finns endast ett fåtal hotell och här behöver man verkligen inte trängas för att få plats på stranden.

Barnvänliga hotell i Khao Lak