Välj en sida

Hotell i Bangkok

Boka hotell i Bangkok

Bangkok är en världsstad med över 8 miljoner invånare vilket gör att avstånden mellan olika sevärdheter och aktiviteter blir betydligt större än vad vi är vana med i Sverige. Därför rekommenderas det att man väljer att boka ett hotell som ligger i närheten av de sakerna man vill göra under sin vistelse i Bangkok. Stadens trafik gör att det tar väldigt långt tid att ta sig runt i taxi och tuk tuk därför bör man försöka bo i närheten av en skytrainstation. Faktum är att de flesta aktiviteterna och sevärdheterna ligger längst med skytrain-linjerna med undantag för tempelområdet och Khao San Road som ligger i den äldre delen av Bangkok, hit tar man sig lättas med taxi eller med med båt längst kanalen.

Populära områden i Bangkok

De flesta som besöker Bangkok väljer att bo i närheten av skytrainstationen Siam som är Bangkoks knutpunkt. Här finns de välkända shoppingcentren Siam Paragon och MBK Center. Förutom att shoppa kan man bland annat bowla, gå på bio, besöka Siam Ocean World och Madame Tussaud museum. Högst upp i Siam Paragon ligger Kidzania som är väldigt populärt bland barnfamiljer.

De flesta backpackers som besöker Bangkok brukar välja att bo vid backpackergatan Khao San Road i den gamla delen av Bangkok. Här finns ett stort utbud av billiga hotell. Samtidigt har man nära till tempelområdet i Bangkok där bland annat Grand Palace, Wat Arun och The National Museum ligger.

Andra populära områden för den som vill bo en bit utanför centrum är Silom och längst med Sukhumvit road dessa områden erbjuder fortfarande ett stort utbud av butiker, hotell och restauranger samtidigt som lätt man kan ta skytrain till andra platser i Bangkok.

Lyxhotell i Bangkok

Bangkok har några av världen mest exklusiva hotell och är man ute efter att skämma bort sig under sin semester i Thailand så bör man boka in sig på ett av Bangkoks många lyxhotell. Även om det ligger lyxhotell runt om i Bangkok så ligger några av de absolut populäraste vid floden Chao Phraya. Både Mandarin Oriental och Lebua At State Tower kombinerar lyxig och exklusiv inredning med service av absolut världsklass. Här kan man verkligen skämma bort sig med spa behandlingar, massage och god mat från någon av de världsberömda restaurangerna. Från hotellens rum har man en fantastiskt utsikt över floden med Bangkok i bakgrunden.

Faktum är att det inte behöver vara superdyrt att bo på lyxhotell i Bangkok. Genom att utnyttja någon av hotellbokningssidornas kampanjer kan man spara upp till 70% jämför att boka boendet på plats.

Hotell nära Bangkoks flygplats

Bangkoks flygplats ligger en bit utanför staden vilket gör att det tar ca 45 min 60 min att ta sig ut till flygplatsen från centrum. Om man vill slippa den restiden i samband med flygningen så bör man boka ett hotell i närheten av Suvarnabhumi Airport. Faktum är att det finns ett stort utbud av hotell i närheten av flygplatsen i olika prisklasser. Det man bör tänka på är att inte bo allt för nära Suvarnabhumi Airport om man lätt blir störd av ljuden från flygplanen som startar och landar, annars är risken stor att man sover dåligt under sin vistelse på hotellet. Ett annat tips är att bo i närheten till tåget så man lätt kan ta sig till och från flygplatsen utan att behöva ta taxi då trafiken i Bangkok inte alltid är att lita på, framföra allt när man har ett flyg att passa.